Fytotherapie

Kruiden gebruiken we dagelijks in de keuken. Ze maken onze voeding smakelijk. Diezelfde kruiden kunnen ook een positieve bijdrage leveren aan de gezondheid. Fytotherapie maakt gebruik van die eigenschap van kruiden.

kruiden

Fytotherapie of kruidengeneeskunde betekent ‘genezen met planten’ (Fytos=plant). Het is een van de oudste vormen van geneeskunde en werd al ver voor onze jaartelling gebruikt door de Egyptenaren, Grieken en Chinezen. Kruiden bevatten actieve stoffen tegen een tal van ziektebeelden. Veel reguliere medicijnen zijn afgeleid van recepten uit de kruidengeneeskunde.

De toegepaste middelen zijn van hoge kwaliteit en gestandaardiseerd. Dat betekent dat er een vaste hoeveelheid van de actieve stoffen in de middelen aanwezig is. Afzonderlijk of in combinatie met de overige Oerfit therapieën spelen fytotherapeutische middelen een belangrijke sturende en ondersteunende rol in het genezingsproces.

Neem direct contact op    Privacy instellingen

    We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. In de instellingen kunt u zelf kiezen welke cookies u wilt toestaan of wilt weigeren.

    Privacy verklaring | Sluit
    Instellingen