Je leert alles wat je moet weten om gezond en energiek te kunnen leven.

 

De opgedane kennis kan je direct toepassen in je dagelijks leven. Je krijgt inzicht in, en begrip voor jouw lichaam. Je leert welke onderdelen van je leefstijl belangrijk zijn voor je gezondheid. Je leert bepalen wat voor jou gezonde voeding en beweging is en krijgt handige tips om gewoontes te veranderen. Je kunt veel makkelijker je slechte gewoontes omzetten in goede. Je komt letterlijk en figuurlijk beter in je vel te zitten. Je krijgt meer energie en een goed gevoel over de keuzes die je maakt.

Opzet cursus

De cursus bestaat uit 6 bijeenkomsten van 2 uur. Na 3 maanden gevolgd door een afsluitende bijeenkomst waarin je kennis wordt opgefrist, je vragen kunt stellen en je ervaringen met je mede cursisten kunt delen.

Inhoud

 • Week 1 gaat over het herstellen van het vertrouwen in het lichaam. Er is aandacht voor de persoonlijke motivatie en verantwoordelijkheid die een gezonde leefstijl behelst.
 • Week 2 gaat over stress en de gevolgen daarvan op de gezondheid. Aan het slot krijg je praktische tips over de wijze waarop je met stress kunt omgaan, aangevuld met eenvoudige ontspanningsoefeningen.
 • Week 3 & 4 gaan over voeding. Hierbij ligt de nadruk op de behoeften van het lichaam. Welke voedingsstoffen heeft het lichaam nodig en waarvoor? Dus geen opsomming van ‘goede’ en ‘slechte’ voeding maar inzicht in de gevolgen van voeding op het lichaam. Daarnaast is er uitgebreid aandacht voor de timing van maaltijden en de maaltijdfrequentie. Dit stelt je in staat om zelf voedingskeuzes te maken ipv je te moeten houden aan een opgelegd dieet. Dit leidt tot blijvende veranderingen in je eetpatroon, het zijn immers jouw eigen keuzes.
 • Week 5 gaat over beweging. Hierin wordt besproken wat het belang is van bewegen en wat de gevolgen zijn van bewegingsarmoede. De theorie wordt aangevuld met oefeningen die een belangrijke basis bieden voor een fysiek gezond lichaam. De oefeningen kunnen eenvoudig thuis gedaan worden.
 • Week 6 bevat diverse onderwerpen, zoals vitamines en mineralen, het maag- darmstelsel, overgewicht, superfoods, E-nummers, bioritme etc.
 • Je krijgt eerlijke, heldere en wetenschappelijk onderbouwde informatie over de diverse onderwerpen.
 • Er is uitgebreide mogelijkheid om je vragen te stellen.

Voor wie is de cursus bestemd?

Voor iedereen die:

 • goed voor zichzelf (en zijn/haar kinderen) wil zorgen maar niet goed weet hoe.
 • wil proberen op een natuurlijke manier te herstellen van gezondheidsproblemen.

Het resultaat

Na afloop van de cursus ben je in staat zelfstandig een fitter en gezonder leven te leiden.

Je hebt inzicht in:

 • het functioneren van jouw lichaam
 • gezonde voeding
 • het belang van voldoende beweging
 • het belang van ontspanning
 • je bent in staat deze inzichten in je dagelijks leven toe te passen
Aanmelden voor de training: een ENERGIEK en GEZOND leven

Waar & Wanneer

LOCATIE

Data

Meld je direct aan  Annulering door cursist

  Bij annulering  tot 1 maand voor de start van de cursus bent u 10% van de prijs verschuldigd. Annuleert u binnen 7 dagen na aanmelding, dan vervallen deze kosten (bedenktijdregeling). Bij annulering  vanaf 1 maand tot de start van de cursus bent u 50% van het inschrijfgeld verschuldigd. De annulering dient schriftelijk (edward@oerfit.nl) te gebeuren. Indien u zonder afmelding niet aanwezig bent bij de cursus wordt het volledige cursusbedrag in rekening gebracht.

  De organisatie behoudt het recht om bij onvoldoende aanmeldingen de cursus naar een later tijdstip te verplaatsen.