Lezingen

test subtitle

Regelmatig organiseert Oerfit lezingen waarin leefstijl en gezondheid centraal staan. Wetenschappelijke informatie wordt op een heldere en  begrijpelijke manier uitgelegd. De lezingen zijn vernieuwend, soms confronterend en vaak verrassend. Je wordt meegenomen in de fascinerende wereld van lichaam, leefstijl en gezondheid. Kijk in de kalender voor meer informatie over wanneer de lezingen plaatsvinden.

Gezonde darmen: vitaal leven

Je darmen spelen uiteraard een belangrijke rol bij de vertering van je voedsel. Maar je darmen doen veel meer. Ze beïnvloeden je stofwisseling en je weerstand. Ze bepalen voor een groot deel ook je lichaamscontouren, hoe je stemming is, en hoe je in het leven staat. Kortom, je darmen spelen een hoofdrol in je dagelijks functioneren. Het is dus van groot belang dat je darmen gezond zijn. Hoe je daar zorg voor kunt dragen zal het onderwerp zijn van deze lezing. Klik hier voor meer informatie over de inhoud.

Een duurzaam gezond leven

In deze lezing worden de basisbeginselen voor een gezonde leefstijl toegelicht. Hoe functioneert jouw lichaam, wat zijn de  gevolgen van stress, beweging en voeding op je gezondheid en hoe kan je daar op een positieve manier gebruik van maken? Kijk hier voor meer informatie over de inhoud.

Suiker, goed of slecht

Er is tegenwoordig veel onduidelijkheid over suiker. Er zijn twee kampen die lijnrecht tegenover elkaar lijken te staan. Tegenstanders beschouwen suiker als een gevaarlijk gif dat verbannen zou moeten worden. Voorstanders beschouwen het als een heerlijke traktatie en noodzakelijk voor de energiehuishouding. Wie heeft er gelijk?

Wat te denken van suiker vervangende middelen? Zijn deze nu wel of niet goed voor de gezondheid?

En light producten dan? Ze bevatten (bijna) geen suiker. Maar maakt dat ze dan ook meteen gezonder dan gesuikerde producten?

Deze en vele andere vragen zullen worden beantwoord tijdens deze boeiende lezing.

Er is nog geen nieuwe datum bekend waarop deze lezing wordt gegeven. Houd de website in de gaten!

Meld je direct aan