De Oerfit leefstijl

Gezondheid, dat beseffen we allemaal, is het grootste bezit dat je hebt. Dus is het belangrijk dat je kiest voor een gezonde leefstijl. De naam van mijn praktijk, Oerfit, vat zo’n leefstijl kort en bondig samen. Gun jezelf een Oerfit leven.

 

OER

Het woord OER kennen we als verwijzing naar ‘vroeger’. Naar een periode van honderdduizenden jaren geleden waarin het menselijk lichaam zich ontwikkelde in een steeds veranderende omgeving. Het leven van toen was hard. Infectieziektes, wilde dieren en hongersnoden maakten het leven van de oermens moeilijk. Maar, zoals Cruijff het zei, ,,ieder nadeel heb zijn voordeel”. Het maakte het menselijk lichaam namelijk ook krachtig, fit en weerbaar. Wij zijn de afstammelingen van de oermensen die alle ontberingen hebben overleefd.

OER heeft ook de betekenis; “in sterke mate”. In het dagelijks leven zetten we ‘OER’ voor een woord om het extra krachtig te maken. Zo kennen we bijvoorbeeld OERhollands, OERdegelijk, OERgezellig. En het liefst worden we OERoud na een OERgelukkig leven.

 

FIT

In het Nederlands betekent FIT; fris, krachtig, gezond. Het zegt iets over hoe we ons voelen, of, hoe we ons zouden willen voelen.

Het Engelse woord FIT komt van het werkwoord to fit, wat betekent ‘passen’. A perfect fit, een perfecte pasvorm. Iets dat goed bij je past, geeft je een prettig FIT gevoel.

 

OERFIT

Combineren we de betekenissen van OER en FIT dan krijgen we de Oerfit leefstijl:

Voel je gezond, krachtig en fris door een leefstijl die in sterke mate past bij jouw lichaam.

Je lichaam is ontstaan in de natuur, dus een gezonde leefstijl heeft een natuurlijke basis. Hoe ziet dat er uit? Eet veel groente, fruit, bonen en noten. Eet bij voorkeur vis, beperkt vlees. Overeet je niet. Beweeg regelmatig, zit niet te lang achter elkaar. Blijf onder de mensen. Stap regelmatig uit de dagelijkse drukte en ontspan. Rook niet en ga vaak naar buiten. De Oerfit leefstijl is plezierig en goed voor je lichaam. Zo schep je zelf de basis voor een gelukkig en gezond leven.

 Privacy instellingen

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. In de instellingen kunt u zelf kiezen welke cookies u wilt toestaan of wilt weigeren.

Privacy verklaring | Sluit
Instellingen