Klinische psycho neuro immunologie

Gezondheid is het resultaat van een complexe interactie tussen lichaam, geest, voeding, beweging, de sociale omgeving, het heden  en verleden. Klinische Psycho Neuro Immunologie (kPNI) pakt de hedendaagse complexe gezondheidsvraagstukken aan door combinatie en integratie van de nieuwste wetenschappelijke inzichten op het gebied van psychologie, neurologie, immunologie, endocrinologie, evolutieleer, voeding en bewegingsleer.

totaalvisie

De kPNI (Klinische Psycho-Neuro-Immunologie) bestudeert hoe het lichaam als een geheel functioneert, hoe gezondheidsklachten ontstaan en welke processen nodig zijn voor het herstel. kPNI maakt gebruik van de wisselwerking tussen de psyche, het zenuwstelsel en het immuunsysteem. PNI is daarmee interdisciplinair en combineert kennis uit de psychologie, de neurowetenschappen, de immunologie, de endocrinologie (hormonale systemen) en de klinische geneeskunde.

kPNI beziet gezondheid als het totaal van interacties tussen processen binnen lichaamscellen, tussen cellen onderling en tussen verschillende organen. Op een hoger niveau wordt ook de communicatie tussen mensen meegenomen. De mens maakt deel uit van een netwerk van sociale structuren die invloed hebben op het interne communicatie systeem. kPNI is gebaseerd op wetenschappelijke literatuur. Oerfit volgt de laatste wetenschappelijke inzichten en past die in de behandelingen toe.

Neem direct contact op    Privacy instellingen

    We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. In de instellingen kunt u zelf kiezen welke cookies u wilt toestaan of wilt weigeren.

    Privacy verklaring | Sluit
    Instellingen